S.C. TITAN STEEL 1921 Galați a fost înființată în 1921 sub numele de TITAN de celebrul industriaș Ausschnitt în scopul producției de tablă laminată la cald.

Societatea a avut un parcurs ascendent, cu excepția stagnării din perioada războiului, parcurs ce poate fi sintetizat astfel:

  • 1924-1932: s-au făcut investiții permanente, ajungându-se ca producția realizată să reprezinte 76,6% din producția totală de laminate a țării;
  • 1948: a avut loc naționalizarea Uzinelor Metalurgice TITAN SAR, denumirea schimbându-se succesiv în “Cristea Nicolae”, “Laminorul de Tablă Subțire” și “Intreprinderea Laminorul de Tablă Galați”;
  • 1955-1981: s-au construit noi capacități de laminare, s-au asimilat produse noi și au intrat în funcțiune șapte linii de profilare. Spre sfârşitul acestei perioade, s-a demarat activitatea de export a produselor metalurgice în Franţa, Anglia, Suedia, Danemarca.
  • 2005-2007: a fost o etapă de creştere a volumului producţieidatorită procesului de retehnologizare, modernizare şi punere în funcţiune de noi capacităţi de producţie.

    TITAN STEEL Tevi
    Linie țevi sudate TITAN STEEL 1921

Trecut prin diverse forme de proprietate şi diferite denumiri, bătrânul TITAN devenea după 80 de ani în 1991 noul TITAN STEEL 1921 cu un bogat portofoliu de produse metalurgice cum ar fi: tablă prevopsită în rulouri, tablă zincată în rulouri, tablă laminată la cald şi la rece, profile formate la rece, ţevi sudate pe generatoare, panouri cutate.

Ca unul dintre cei mai respectaţi producători de pe piaţa metalurgiei româneşti TITAN STEEL 1921 îmbină echipamentele de ultimă oră cu experienţa de aproape un secol pentru a oferi clienţilor săi produse de cea mai bună calitate la preţuri competitive.

Amplasarea societăţii, deopotrivă lângă principalul furnizor de materii prime din ţară cât şi în apropierea unuia dintre cele mai importante porturi comerciale ale Dunării şi a gării fluviale de mărfuri, facilitează atât accesul la resursele materiale din ţară şi din import, cât şi la livrarea operativă a produselor fabricate.

TITAN STEEL Hala
Titan Steel 1921

TITAN STEEL 1921 a dezvoltat permanent activitatea de bază reprezentată de producţia de ţevi din oţel sudate longitudinal, profile formate la rece, tablă BLC / BLR, tablă striată, tablă zincată, bandă îngustă zincată, bandă îngustă laminată la rece, parapet de protecţie în paralel cu extinderea în domenii noi de producţie aflate însă în aceeaşi arie a oţelului.

Întreaga strategie de dezvoltare a TITAN STEEL 1921 este fundamentată pe dorinţa de a oferi clienţilor o gamă completă de produse şi soluţii pentru domeniile specializate în care activează: construcţii, confecţii metalice, modernizări drumuri naţionale şi autostrăzi, instalaţii electrice, etc.

TITAN STEEL Rulou
Linie de producție Titan Steel 1921

TITAN STEEL 1921 are implementat sistemul de management al calităţii conform EN ISO 9001 – certificat de MOODY INTERNAŢIONAL. Producţia de ţevi şi profile este realizată conform normativului CE, toate celelalte produse metalurgice fiind executate conform normelor aferente europene în vigoare.